Producten » Culinaire wijnen Duitsland » Weingut Wittmann - 100 Hügel Riesling Trocken

Weingut Wittmann - 100 Hügel Riesling Trocken

134 Weingut Wittmann - 100 Hügel Riesling Trocken

€ 9,99

Levertijd 7-9 werkdagen

Philipp Wittmann (verantwoordelijk voor de kelder en de export) heeft samen met vader Günther (wijngaarden) en moeder Elisabeth (verkoop) een fantastisch wijnbedrijf opgebouwd in Westhofen, Rheinhessen. Er wordt al sinds 1990 eerst biologisch en later biologisch dynamisch gewerkt. Het uitgangspunt voor de wijnen is daarom: terroirexpressie door een gezonde bodem. Een lage opbrengst per hectare, handmatige selectie van de beste druiven en een zeer langzame vinificatie met natuurlijke gisten zonder toevoeging van sulfiet op grote houten foeders doen de rest. Het huis is ‘de standaard’ voor Rheinhessen en inmiddels ook een standaard voor Duits wit in het algemeen. Dat blijkt uit de enorme stroom internationale waarderingen die de wijnen krijgen, zowel de hogere als lagere. Zo is Philipp al twee keer uitgeroepen tot de beste witte wijnmaker van Duitsland door de gezaghebbende Eichelmann in 2003 en 2013. In 2014 kreeg hij dezelfde titel van Gault Millau. Wittmann is een van de voortrekkers op het gebied van ecologische wijnbouw in Duitsland.
Het geheim van Philipp zit hem op meerdere niveaus. Met talent alleen komt je er niet: Philipp is een Rieslingvirtuoos. En hij heeft het geluk om oude wijnstokken te bezitten in één van Duitslands beste wijngaarden: Morstein. In dit stuk van Rheinhessen komt de oude kalkbodem van een miljoenen jaren oud binnenmeer terug naar boven. Philipp speelt deze "kalk" helemaal uit in zijn wijnen: een zeer strakke, puristische en bovenal precieze stijl. Voor de Rieslingliefhebber pur sang! Sinds jaargang 2014 is Philipp nog een stapje verder gegaan. Hij kocht een perceel aan in de roter Hang (Nierstein), waardoor nu ca. 1/4 van de wijn bestaat uit Riesling van op rode leisteen. Daardoor mineraler en verfijnder van stijl.

Wat een puur een glas Riesling! Bleekgeel met groene waas. In de neus heerlijk fris met perzik en grapefruit. In de mond veel sap tegenover de prachtig rijpe zuren met een minerale finish.

Ook vakblad Perswijn en wijnjournalist Harold Hamerma wisten deze wijn al zeer goed te waarderen.Kleur              Wit

Land               Duitsland

Regio             Rheinhessen

Wijnhuis          Weingut Wittmann

Jaar                2015

Druif               Riesling

Alcohol           12 %

Afsluiting       Schroefdop

Serveren        8-10 graden