Winkelmandje
Twitter
Facebook
E-mail
Tevredenheidsscore: 4.8
TevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscore

Heel prettige manier om je wijn te bestellen. Vriendelijke, snelle en deskundige afhandeling. Aanbevolen!

Beoordelingen

Domaine de Poncetys - Saint-Véran Les Climats

40 Domaine de Poncetys - Saint-Véran Les Climats
40 Domaine de Poncetys - Saint-Véran Les Climats

€ 15,95

Beschikbaar

Aantal  

De wijngaarden van de A.O.C. Saint-Véran (een totale oppervlakte van ongeveer 650 ha voor een totale productie van ongeveer 40000 hectoliter) omringen de Middeleeuwse burcht Chasselas en worden gekenmerkt door een homogene bodem. De appellation uit 1971 strekt zich uit over een aantal dorpen in de omgeving van Saint-Vérand, die zijn "d" inmiddels is verloren. De appellation bestaat uit twee gedeeltes: één ten noorden en één ten zuiden van de A.O.C. Pouilly-Fuissé. De twee voornaamste kenmerken van de wijnen van Saint-Véran zijn verfijning en elegantie. De hoogwaardige wijnen hebben een mooie goudgroene kleur en een subtiel bouquet van wit fruit (perzik). 

Les Climats: In de Bourgogne duidt men met climat een overwegend kleine wijngaard of een deel ervan uit. Een Saint-Véran wordt koel (11°) geschonken. Ontkurk hem een kwartiertje alvorens te schenken opdat hij de tijd heeft om al zijn aroma's vrij te geven. Hij is uitstekend als aperitief en ook een goede begeleider gedurende gehele maaltijd.. Hij vergezelt schitterend wit vlees, schaaldieren en vis (gerookte zalm!) evenals een geitenkaasje en alle gebak op basis van vruchten.

Deze Saint-Véran, Les Climats van Domaine des Poncetys, is geconcentreerd en heeft een rijp fruitkarakter. Smaken die doen denken aan citrusfruit zoals sinaasappel en mandarijn met daarnaast lichte tonen van passievrucht, ananas en honing. Rijping: 6 maanden deels in eikenhouten vaten en deels in roestvrijstalen tanks. Domaine des Poncetys is biologisch gecertificeerd.

Perswijn juni 2019, 15.5 punten: ''Geur: peer, perzik, boter en citrus, grapefruit. Smaak: levendig en jeugdig, sappig, opwekkend, fijn.'' 


Kleur           Wit

Land              Frankrijk

Regio             Bourgogne

Keurmerk       Appelation Saint-Véran protégée

Wijnhuis        Domaine de Poncetys

Jaar               2018

Druif              Chardonnay

Alcohol           13 %

Afsluiting       Kurk

Serveren        10-12 graden