Winkelmandje
Twitter
Facebook
E-mail
Tevredenheidsscore: 4.8
TevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscore

Heel prettige manier om je wijn te bestellen. Vriendelijke, snelle en deskundige afhandeling. Aanbevolen!

Beoordelingen

La Ferme du Mont - Côtes du Rhône blanc La Truffière

201 La Ferme du Mont - Côtes du Rhône blanc La Truffière

€ 12,95

Beschikbaar

Aantal  
Wijn van Stephan Vedeau; één van de jonge opkomende wijnmakers van de Châteauneuf-du-pape. Sinds 2006 worden er op La Ferme Du Mont fantastische wijnen gemaakt. Het domein bezit 50 hectare wijngaard verdeeld over de appelaties Côtes du Rhône, Côtes du Rhône Village, Vaqueyras, Gigondas en Châteauneuf-du-pape. Van zijn “instap" Rhône tot de prestige cuvée, Châteauneuf-du-pape - Cote Capelan (jaargang 2010 kreeg 98 punten van Robert Parker), ze worden allen met dezelfde precisie gemaakt, en daarnaast zo duurzaam mogelijk. Zo worden er vanaf jaargang 2010 enkel nog natuurlijke wijnen gemaakt. Alle wijnen zijn biologisch (niet gecertificeerd), er worden geen herbiciden en pesticiden in de wijngaard gebruikt. 

De wijngaarden van La Ferme Du Mont liggen in het zuidelijk deel van de Rhône. Hier wordt 95% van alle Rhône-wijn geproduceerd (de Noordelijk Rhône produceert slechts 5% van het totaal!). Het klimaat is hier sterk beïnvloed door de Middellandse zee, maar de koude wind uit het noorden heeft ook hier nog invloed. 

Heldergeel van kleur. In de neus bloemen, kruiden en tropisch fruit. Een volle, ronde wijn met voldoende zuren om hem fris te houden. Indrukwekkende afdronk.

Robert Parker Augustus 2018 - 91 punten!

Kleur                          Wit
 
Land                          Frankrijk

Regio                         Rhône

Keurmerk                  Appelation Côtes du Rhône Contrȏlée

Wijnhuis                    La Ferme du Mont

Jaar                            2018

Druif                           50% Grenache Blanc, 40% Viognier, 10% Clairette

Alcohol                      13 %

Afsluiting                   Kurk

Serveren                    8-10 graden