Winkelmandje
Twitter
Facebook
E-mail
Tevredenheidsscore: 4.8
TevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscore

Heel prettige manier om je wijn te bestellen. Vriendelijke, snelle en deskundige afhandeling. Aanbevolen!

Beoordelingen

Balestri Valda - Soave Classico

112 Balestri Valda - Soave Classico
112 Balestri Valda - Soave Classico112 Balestri Valda - Soave Classico

€ 9,25

Beschikbaar

Aantal  
Het verhaal gaat dat de beroemde Dante de term ‘soave’ , wat zoiets als zacht en aangenaam betekent, heeft bedacht toen hij in de Middeleeuwen voor het eerst op bezoek was in deze regio ten oosten van Verona. De familie Rizzotto die bij Balestri Valda de boel leidt, loopt over van de passie voor de streek, en dat komt ook terug in hun filosofie.

“Dit is het land van de kunst en onsterfelijke passie., een land van verheven poëzie. Zo maken wij ook onze wijn: als kunst die een roeping wordt.”

Guido Rizzotto is de onbetwiste wijnexpert, maar geeft de dagelijkse leiding graag uit handen aan zijn dochter Laura en zoon Luca. De Rizzotto’s verbouwen voornamelijk de inheemse Garganega druif, een van de belangrijkere witte druiven in Italië waar de Veneto streek vol mee staat. Volgens de wet moet Soave wijn voor minimaal 70% uit Garganega bestaan. Bij Balestri Valda is de Trebbiano druif de opvuller voor hun Soave wijn. Hun wijn mag bovendien alleen de titel Classico hebben als het sap van druiven komt die op de hellingen rond de plaatsen Soave en Monteforte d’Alpone hebben gestaan. En daar kun je beter niet mee sjoemelen in Italië. Deze Soave is onze persoonlijke favoriet vanwege de zachtheid, rijke vulling, breed aroma en hoge doordrinkfactor.

Perswijn over Soave Classico van Balestri Valda: "de familiewijngaarden in het hart van de Soave Classico, in het beste deel van de DOC, op een ondergrond van verweerd basalt. En de wijn is nog heerlijk ook, met gele appel, lekker sappig, citrus, rondeur, stevigheid, verleidelijkheid, lengte, room.
In een klassieke Italiaanse wijnstreek zoals Soave zijn er altijd familiebedrijven te vinden die nooit hebben meegedaan aan de gekte om grote plassen eenvoudige goedkope Soave te maken. Zoals Balestri Valda. De familiewijngaarden in het hart van de Soave Classico, in het beste deel van de DOC, op een ondergrond van verweerd basalt. Guido Rizzotto, zijn zoon Luca en dochter Laura telen op een voor de omgeving verantwoorde manier, en ontvingen hiervoor het internationale certificaat Biodiversity Friend, het eerste certificaat voor boeren met respect voor biodiverstiteit. En de wijn is nog heerlijk ook, met gele appel, lekker sappig, citrus, rondeur, stevigheid, verleidelijkheid, lengte, room, ****(*).”


Kleur                   Wit

Land                   Italië

Regio                  Veneto

Keurmerk           Denominazione d'Origine Controllata

Wijnhuis             Balestri Valda

Jaar                     2018

Druif                    Garganega, Trebbiano di Soave

Alcohol               12%

Afsluiting            Kurk

Serveren             8-10 graden