Balestri Valda - Soave Classico

112 Balestri Valda - Soave Classico
112 Balestri Valda - Soave Classico

€ 8,95

Levertijd 2-3 werkdagen

Het verhaal gaat dat de beroemde Dante de term ‘soave’ , wat zoiets als zacht en aangenaam betekent, heeft bedacht toen hij in de Middeleeuwen voor het eerst op bezoek was in deze regio ten oosten van Verona. De familie Rizzotto die bij Balestri Valda de boel leidt, loopt over van de passie voor de streek, en dat komt ook terug in hun filosofie.

“Dit is het land van de kunst en onsterfelijke passie., een land van verheven poëzie. Zo maken wij ook onze wijn: als kunst die een roeping wordt.”

Guido Rizzotto is de onbetwiste wijnexpert, maar geeft de dagelijkse leiding graag uit handen aan zijn dochter Laura en zoon Luca. De Rizzotto’s verbouwen voornamelijk de inheemse Garganega druif, een van de belangrijkere witte druiven in Italië waar de Veneto streek vol mee staat. Volgens de wet moet Soave wijn voor minimaal 70% uit Garganega bestaan. Bij Balestri Valda is de Trebbiano druif de opvuller voor hun Soave wijn. Hun wijn mag bovendien alleen de titel Classico hebben als het sap van druiven komt die op de hellingen rond de plaatsen Soave en Monteforte d’Alpone hebben gestaan. En daar kun je beter niet mee sjoemelen in Italië. Deze Soave is onze persoonlijke favoriet vanwege de zachtheid, rijke vulling, breed aroma en hoge doordrinkfactor.

Kleur                   Wit

Land                   Italië

Regio                  Veneto

Keurmerk           Denominazione d'Origine Controllata

Wijnhuis             Balestri Valda

Jaar                     2014

Druif                    Garganega, Trebbiano di Soave

Alcohol               12%

Afsluiting            Kurk

Serveren             8-10 graden


Twitter
Facebook
E-mail
Tevredenheidsscore: 4.8
TevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscore

Heel prettige manier om je wijn te bestellen. Vriendelijke, snelle en deskundige afhandeling. Aanbevolen!

Beoordelingen