Viña Carmen - Premier Reserva Chardonnay

137 Viña Carmen - Premier Reserva Chardonnay

€ 8,50

Beschikbaar

Tot 1988 was de oudste bodega van Chili, Carmen, nog vrij onbekend. Dit veranderde met de overname van het wijnhuis door de Claro-familie, als mede-eigenaar ook betrokken bij bedrijven als Santa Rita & Los Vascos. Hierdoor kon er flink worden geïnvesteerd en werd Carmen een moderne wijnbodega. Met de komst in 1990 van de jonge wijnmaker Alvaro Espinoza, die ervaring had opgedaan bij o.a. Château Margaux en bij Moët et Chandon, werd het accent op de kwaliteit van de druif gelegd. In tegenstelling tot andere wijnbodegas heeft Carmen eigen wijngaarden en kunnen zodoende strakke controle houden op de druiven. Door een lage opbrengst van druiven zijn de wijnen krachtiger en voller van karakter dan we van veel Chileense wijnen gewend zijn. De wijnen hebben hierdoor het karakter van de druif en proeft men de kwaliteit van Chili.

In tegenstelling tot de ‘gewone’ Carmen Chardonnay zijn er 2 verschillen; ten eerste komen bij de Chardonnay Reserve de druiven uit de Maipo Valley-streek (bij de standaard Chardonnay uit Central Valley) en ondergaat de “Reserve” een langere houtrijping. Door de houtrijping heeft de frisheid plaats gemaakt voor een complexere smaak met amandel, noten en voornaamste, de boterigheid. Hierdoor gaat deze wijn heel goed samen met o.a. vis met saus op basis van boter. De Chardonnay Reserve gaat met gemak 6-7 jaar mee.…

Zodra je de fles opent komt de mooie geur al naar voren van deze Carmen Premier Reserva Chardonnay. Mooi licht houtgerijpt waardoor hij wat voller en krachtiger wordt. In de geur aroma's van amandelen en hazelnoten, peer en een aangenaam vleugje citrusfruit, rokerig en een klein beetje grapefruit. De smaak is romig en heeft een mooie dikke structuur. Fruittonen van perzik, abrikoos en mango maken het geheel helemaal compleet. In de afdronk heeft hij toch nog een klein zuurtje voor de frisheid en dat is zeer aangenaam.


Kleur              Wit

Land               Chili

Regio             Central Valley

Wijnhuis          Viña Carmen

Jaar                2015

Druif               Chardonnay

Alcohol           13,5 %

Afsluiting       Schroefdop

Serveren        8-10 gradenTwitter
Facebook
E-mail
Tevredenheidsscore: 4.8
TevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscore

Heel prettige manier om je wijn te bestellen. Vriendelijke, snelle en deskundige afhandeling. Aanbevolen!

Beoordelingen