Winkelmandje
Twitter
Facebook
E-mail
Tevredenheidsscore: 4.8
TevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscoreTevredenheidsscore

Heel prettige manier om je wijn te bestellen. Vriendelijke, snelle en deskundige afhandeling. Aanbevolen!

Beoordelingen

Cantina Santadi - Vermentino Villa Solais

125 Cantina Santadi - Vermentino Villa Solais

€ 8,95

Beschikbaar

Aantal  
Santadi is de allerbeste coöperatie van het eiland Sardinië. Maar ook behorend tot de top van de coöperaties van heel Italie. En dat al meer dan 20 jaar lang. Zo’n 600 hectare maar liefst aan wijngaarden met een jaarlijkse productie van ongeveer 1,5 miljoen flessen. Kwaliteit en karakter van een wijn zijn dus echt niet afhankelijk van de schaalgrootte. Santadi bewijst dit als geen ander. Nog altijd voorbeeldige kwaliteit en prijs en moeilijk te overtreffen (als we het hebben over Sardinië) in de breedte van de basiswijnen tot de topselecties. 

Vermentino is een frequente verschijning in de mediterrane wijngaarden van Italië. Op Sardinie is dat niet anders. Santadi maakt er een stevige witte wijn van die aan 13,5 % alcohol komt. Toch stoort dat in het geheel niet, want alles in deze wijn getuigt van de juiste proporties. Stevig, met zwoele kruidigheid, rijp fruit, passievrucht, rozemarijn, salie. Volslank en heel aantrekkelijk.
Deze wijn is gemaakt van 70% Vermentino en 30% Nuragus druiven en onderging geen houtrijping. Mooi bij diverse vis gerechten maar ook om zo te drinken heerlijk. Heel fris en jeugdig, veel sap, geel citrus, ook rijp wit fruit, licht mediterraan kruidig.

Kleur              Wit

Land               Italië

Regio             Sardinië

Keurmerk      Vermentino di Sardegna DOC

Wijnhuis        Cantina Santadi

Jaar               2018

Druif              Vermentino 85%, Nuragus 15%

Alcohol         13,5 %

Afsluiting      Kurk

Serveren       8-10 graden